Hvordan jeg begynte oppryddingen av livet

For ganske nøyaktig 3.5 år siden flyttet jeg ut hjemmefra. Jeg hadde fått studieplass i Bergen, og en leilighet i Løbergsveien studentbolig. Jeg gledet meg skikkelig til å endelig få begynne på voksenlivet, og å få begynne å gjøre akkurat som jeg ville, og ikke minst, å få spise akkurat et jeg ville. Dette resulterte ialt for mange besøk hos McDonalds (det var jo BILLIG!) og også endel besøk/hjemleveringer av Dolly Dimples. Kort forrtalt gikk jeg opp 40 kilo på de to semesterene jeg tilbrakte i Bergen.

På fredag kjørte jeg Frank Olav hjem fra en kamerat, for at han skulle få bilen da jeg skulle hjem og slappe av etter en treningsøkt på treningssenteret. På et tidspungt i samtalen vår sa jeg at det er merkelig at jeg har vært 10 kilo tyngre enn det jeg er i dag. Og først da gikk det faktisk opp for meg hvor tung jeg ble på det hele året i Bergen. Først 3.5 år etter at jeg flytta ut, først 2.5år etter jeg flytta tilbake... Det er utrolig hva man kan lure seg selv til å tro... Jeg gikk alltid i tights. Noe jeg var sikker på var fordi jeg måtte ha vasket dongriboksene mine på for varm temperatur. Ikke shoppa jeg noe særlig nye klær heller.

Da jeg begynte på Ringerike Folkehøgskole i 2012 var jeg ganske sliten. Jeg var utrolig nervøs for hvordan året skulle bli, og jeg var ganske sliten av å ha lite å gjøre. Samme hvor teit det måtte høres ut, så var det slik det var. Jeg var sliten av at jeg ikke hadde en skikkelig jobb, av at jeg bare fant "1-dag-i-uka" jobber. Og såklart så var jeg sliten av å bekymre meg for hvordan jeg skulle klare meg på Folkehøgskole i Hønefoss uten mannen min. Men da jeg begynte der så møtte jeg en haug med fantastiske mennesker. Og alle var hyggelige og hjelpsomme. Noe av det første jeg fikk høre der var "Jeg tror det er mange jenter som deg her Liv-Randi. Slike som er vakrere enn de tror".

Alt i alt var det ett år for renselse for meg. Det var her jeg først ble introdusert for Yoga, jeg ble (mer eller mindre frivillig) mer bevist på miljøet, resirkulering og kjøttforbruk. Men viktigst av alt er nok likevel at jeg ble pushet. Jeg fikk tøyd grensene mine, jeg ble i veldig stor grad kvitt angsten min, jeg ble kvitt mange fordommer og jeg fikk mange nye venner. Jeg fikk også "min egen" PT, eller Personlige Trener om du vil.

Kjære Christine. Om du leser dette vil jeg at du skal vite at du er i tankene mine hvær gang jeg er på treningssenter. At du er stemmen i hodet mitt som sier "bare 5 til". Du er stemmen som forteller meg at "Du må ikke tro du blir flink uten å jobbe", "du klarer da mer enn det" og ikke minst "Hold... HOLD.... HOOOLD!!!! BRA!!!" Hehe. Du var absolutt med på å gjøre meg mer bevist på hvordan jeg trener, og hvor mye.

Jeg gikk ned 4 kilo på folkehøgskolen. Det årte jeg var hjemme gikk jeg ned 6 kilo. Nå når jeg kom hjem denne gangen gikk jeg opp igjen de 4 kiloene, men litt før jul satte jeg strek. Nå var det grenser. Ikke i all verden om jeg skulle få bryte ned alt det jeg hadde oppnådd. Jeg hadde tross alt over 40kilo å kvitte meg med, og jeg har ikke tid til å vente med å ta de bort igjen. Så jeg bestillte julegave til min mann for å motivere oss begge til å bevege oss mer. Jeg kjøpte nemmelig en Fitbit Flex. Dette var noe jeg hadde kjøpt meg selv etter bryllupet for å motivere, men den hadde blitt lagt på hylla i slutten av september. Men nå dere! Nå går det riktige vegen igjen. Endelig. Jeg har fått av meg 2 kilo siden 28.desember. Det var da jeg tok i bruk vektloggen på Fitbit sine hjemmesider.

Om du føler for å prøve noe som motiverer kan jeg anbefale Fitbit Flex. Det er bare ett diskret armbånd som du bruker helt vanlig, og som teller skrittene dine i løpet av dagen. Dagsmålet er 10 000 skritt. Enkelt og greit fordi det er det som er anbefalt at man har på en vanlig dag. I dag har jeg gått over 13 000 skritt til nå. Hjemmesiden forteller også en hel del andre ting, og er bygd opp slik at du kan forme den ved å bytte plass på grafer og statestikker, og man kan også fjerne bokser om man vil. Det ser slik ut:

Jeg har også tatt i bruk iPhone appen som viser mye av det samme, men som da ikke krever at du har oppe dataen hele tiden. Som du ser så er ikke dagen i dag egentlig en aktiv dag. Jeg sov alt for lenge, og jeg har nesten ikke beveget meg hjemme. Men jeg og Frank Olav gikk en lang tur rundt hele selvågtunnelen, så derfor så ser det veldig bra ut.(Man ser når på dagen man har vært aktiv utifra grafen.)

En annan ting som jeg har forandret ganske drastisk er hva jeg putter i munnen. Etter at jeg flyttet hjem fra folkehøgskolen har jeg stort sett ikke spist varm sunn mat, og gått mye tilbake til de dårlige matvanene jeg hadde før jeg dro dit. Hovedproblemet mitt er at jeg kjøper STOR lunsj på jobb, og det går bare ikke å forbrenne den i løpet av dagen. Så for å fordele maten mer utover har jeg bestemt meg for å prøve å spise salat eller lignende på jobb, og heller spise middag hjemme der jeg bestemmer mer hvor mye jeg vil ha, hva jeg vil ha osv.

Men såklart, jeg spiser nå mindre tung mat, og prøver å holde meg til grønnsaker, rent kjøtt og ren mat generelt. Ikke halvfabrikata osv. Dette har hjolpet MYE på energinivået. Jeg jobber nå ca 80%, i tilleg driver jeg med Casa, og jeg prøver å få inn endel treningsøkter i løpet av uka. Denne uka har gått veldig bra, og jeg klarer nesten ikke vente til onsdag neste uke. Jeg skal nemmelig ENDELIG få en Yogatime. Det er for nybegynnere også, så jeg håper på å ha ett lite forsprang i kunnskap, men jeg regner med å ligge dårlig an i kondis. Men det kommer etter hvert.

Så det er altså hvordan jeg har begynt oppryddingen på livet mitt. Det er kanskje ikke så store greier, men det utgjør store forskjeller i hverdagen min. Men nå har jeg en annen viktig oppryddning å ta meg av. Det er nemmelig på tide å få ut jula. Så ønsk meg lykke til, og så håper jeg at dere fikk noe som helst utav dette innlegget her.

Ha en fin kveld!

4 kommentarer

Sigrid Elise

12.01.2014 kl.20:49

Så utrolig bra Liv-Randi! Stå på videre:) Dette klarer du hvis du vil!

Life of Liv-Randi

12.01.2014 kl.22:37

Sigrid Elise: tusen takk!

sara, din overbo

12.01.2014 kl.22:42

Stå på, söta! Ingentng er bedre enn resultater

Eva

13.01.2014 kl.11:55

Stolt av deg, Liv-Randi<3 Du inspirerer! Elsker det bildet jeg tok av deg, forresten; du er søt :))

Life of Liv-Randi

13.01.2014 kl.23:49

Eva: Hihi! Tusen takk Eva <3

Skriv en ny kommentar

Life of Liv-Randi

Life of Liv-Randi

22, Ulstein

Jeg er en ung kvinne som er født og oppvåkst på Eiksund. Det er nok tidenes minste plass, men den lille bygda har våkst på meg de to/tre årene jeg har vært borte fra den. Derfor er jeg, ikke overaskende, flyttet tilbake til min barndomsbygd, her jeg og min ektemann har tatt over min bestefars hus. Her bygger vi, og bor, uten katt og kaniner, men her er til gjengjeld en og annen løvetann. Vær ikke redd for å ta kontakt om hva det skulle være.

Kategorier

Arkiv

hits